ABAV – crosscreterium

Winterseizoen 2023-2024

REGLEMENT

1

1a Aan de hand van de veldloopkalender uitgegeven door de VAL worden er minimum 5 officiële wedstrijden, 3 kampioenschappen ( Vlaams, Prov. & Bel.  ) uitgestippeld door het jeugdbestuur waaraan we met onze club ABAV deelnemen. 

1b Iedereen ( Van kangoeroes tot master ) kan deelnemen aan de ABAV jeugd-crosscup vanaf het moment dat men lid is van de vereniging ongeacht hij of zij een VAL-nr. heeft. Let wel VAL-nr. en cluboutfit verplicht bij deelname officiële wedstrijden en kampioenschappen.

2 De uitgestippelde kalender wordt gepubliceerd via mail en op trainingen. Ook op infobord in inkomhal kleedkamers zal kalender zichtbaar zijn.

Eenmaal de kalender opgemaakt zal die niet meer gewijzigd worden tot einde winterseizoen tenzij een wedstrijd door de plaatselijke organisatie hetzij door overmacht of andere reden wordt afgelast. Deze kan eventueel door het Jeugdbestuur vervangen en meegedeeld worden uiterlijk 4 dagen ( donderdag op training ) voorafgaand op de nieuwe aangeduide crosswedstrijd. Indien dit niet kan wordt deze geschrapt en niet vervangen.

3

3a Op elke wedstrijd kan je punten verdienen. Om een correcte berekening te maken plaatsen we het aantal deelnemers altijd op 100 en deze berekening telt voor elk geboortejaar.  (uitz. Kuikens, ook kangoeroes, indien geen uitslag wordt opgemaakt krijgt men 100 punten en de eventuele bonuspunten, is er wel een uitslag, dan geldt de puntentelling zoals andere leeftijden, maar worden beide leeftijden samengevoegd, indien kangoeroes lopen met benjamins dan wordt er geen afzonderlijk klassement gemaakt en tellen ze mee bij de benjamins) Voorbeeld, je bent 5de op 20 deelnemers, op 100 betekent dit 25ste plaats : je krijgt dan 175 punten, je bent 3de op 10 deelnemers, op 100 betekent dit 30ste plaats, en dus 170 punten. Ben je 45ste  op 48, op 100 is dat 93,7= 94ste plaats en dus 106 punten. Ben je de laatste in je reeks krijg je ook nog 100 punten. Voor de afronding tot 0,49  wordt verwezen naar onderliggend getal, indien 0,50 naar bovenliggend getal. 

3b Voor deelname aan het provinciaal kampioenschap krijgt men 15 extra punten  

3c 4 extra veldlopen komen ook in aanmerking voor elk 15 extra punten, Crosscup Roeselare 29/10, veldloop Brugge 26/11, veldloop Jabbeke 3/12 en veldloop Eernegem 30/12.

3d Enkel de 5 beste persoonlijke resultaten geven het eindresultaat d.w.z. Als je alles loopt tellen enkel de 5 beste resultaten. Ook kan je de wedstrijden uitkiezen voor diegene die 10 wedstrijden teveel vinden van het goeie. Maar we proberen met zoveel mogelijk deel te nemen aan de crossen met extra punten.

3e Bij gelijke stand is de winnaar :

– .diegene die de meeste crossen heeft gelopen, indien nog gelijk

– .wordt er gekeken naar het totaal aantal punten van alle gelopen crossen, indien nog gelijk

– wordt gekeken wie de meest aantal hoogste punten behaalde per cross.

4

4a De bekendmaking van de winnaars  en de uitreiking van de trofeeën heeft plaats tijdens ons eetfeest die doorgaat op WORDT NOG BEKEND GEMAAKT

Ieder aanwezige deelnemer die minstens aan 3 wedstrijden deelnam in het afgelopen seizoen komt in aanmerking voor een aandenken of naturaprijs. 

Vanaf 5 wedstrijden komt men in aanmerking voor iets grotere naturaprijs

De eerste 3 met meeste punten krijgen grotere trofee.

Indien men niet aanwezig is doet men op deze wijze afstand van de toegekende prijzen

5

5a De wedstrijden worden gelopen in ABAV-outfit d.w.z. in het gele ABAV-truitje met VAL-nr. en veldloopkaartje. ( geen cluboutfit = boete VAL te betalen door loper zelf, Indien men een podiumplaats afdwingt kan men ook geen medaille en –of naturaprijs in ontvangst nemen volgens de VAL reglementen.) 

Uitzondering wedstrijden Crosscup : nummer verplicht aan te kopen van Crosscup, dit nummer moet je dan voor elke Crosscup wedstrijd dragen i.p.v. je VAL nummer.

5b Ook bij het niet dragen van de officiële clubtrui verspeelt men het recht om deel te nemen aan de ABAV-crosscup. De investeringen van onze sponsors moet immers gewaarborgd blijven.

6  Eventuele klachten of opmerkingen kan men steeds mondeling of schriftelijk voorleggen bij Connie Vervaecke

7.TIP : weet je niet goed welke crossen te lopen : probeer de 5 crossen met extra punten in jullie agenda te noteren.